dinsdag 15 juni 2010

Gevulde aubergine ( karnı Yarık)



karnı yarak is een zeer geliefd gerecht in turkije. het is een hele gefrituurde aubergine gevuld met gehakt. lekker met rijst en salade.



benodigdheden ca 4 personen
  • 4 aubergines
  • ca 150 gram gehakt
  • 1ui
  • 2 lange dunne groenepeper (bij turkse winkel) *
  • 4 takjes verse peterselie (glad blad dus geen krul peterselie)
  • zout
  • 1 tl rode peper puree
  • 1/2 tl zwarte peper.
  • zonnebloem olie


verwarm oven op 200 graden

shil de aubergine verticaal om en om dus schil een strook en sla vervolgens weer stuk over ca 1. a 1.5 cm je aubergine heeft dus nog wel shil maar om de 1cm is stuk weggeschild. laat de aubergines zelf heel dus niet de kroon eraf snijden. leg de aubergines ca 10 min in zoutwater

was en snijdt de peterselie heel fijn. snijdt de ui in kleine stukjes. doe het zelfde met de groene peper. doe een beetje olie in de koekenpan en bak de ui en de peper voor ongeveer 5 min doe daarna het gehakt erbij en bak het rul doe de peper puree, snufje zout zwarte peper bij het gehakt mengsel. zet het vuur uit de meng de fijngesneden petereslie erdoor.
neem een groote koekenpan en doe er zonnebloem olie in laagje van ongveer 2cm bak hier in de aubergines. bak ze om en om todat de aubergine wat zachter wordt ( wordt ook ietsje donkerder van kleur) haal ze uit de olie en leg ze in een ovenschaal.
snijdt de aubergine open maar niet door midden. maak eerst inkeping met een mes en open het iets veder met een theelepel. en vul de aubergines met het gehakt mengsel leg op de opening op het gehakt een partje tomaat en een stukje groene peper

doe 1/4 glas water evt met theelepel tomatenpuree bij de aubergines in de ovenschaal



zet in oven tot de tomaat gaar is ca 20 min tot 30 min



















1 opmerking: